BEM-circle nr. 4 - december 2021

In december 2021 ontvingen zo'n 11.000 relaties in de bandenbranche BEM-circle: het magazine van RecyBEM over de duurzame band met het milieu. In dit magazine is veel aandacht voor de band en alle circulaire onderwerpen daaromheen. Breder dan de band en gericht op de circulaire toekomst. Deze keer met als hoofdthema: “hergebruik van de band”.

Download hier het volledige magazine. Wilt u ook dit magazine ontvangen voor op uw leestafel? Stuur ons een e-mail (bem@recybem.nl) met het gewenste aantal exemplaren en u ontvangt het magazine gratis.

Kees van Oostenrijk: "We organiseren de inzameling en verwerking van gebruikte banden uit de vervangingsmarkt zo duurzaam mogelijk, samen met de inzamelaars, de bandenfabrikanten, de importeurs, de ontdoeners en met partners die met gerecycled materiaal nieuwe toepassingen ontwikkelen en produceren. Alle banden vinden via de oude 70-er jaren 'Ladder van Lansink' en recente duurzaamheidsinzichten hun weg naar een vorm van hergebruik of recycling. Met iedere band gebeurt iets goeds – iets beters dan verbranden voor de industrie. Jaarlijks realiseert het RecyBEM-systeem zo'n 95 procent product- en materiaalhergebruik. Ons doel: steeds hogere recyclingdoelen halen door terugwinnen van nog hoogwaardiger, duurzame grondstoffen, zodat steeds meer vigin materialen vervangen kunnen worden door toepassing van de waardevolle grondstoffen uit gebruikte banden, want dan dragen we nog meer bij aan de circulaire economie. En daar ligt ons hart: de circulaire toekomst. En wees gerust, het zijn roerige tijden en er is veel gebeurd in 2021, maar dat de circulaire toekomst nabij is, dat is zeker. Dat is voor ons in 2021 heel duidelijk en concreet geworden. Kost (veel) tijd en energie; van mensen, niet in KwH’s, ook niet in CO2, zelfs veel minder! En dan gaan we nu proostend de nabije toekomst in. Ik wens u dus heel veel leesplezier en misschien nog wel meer: hele goede feestdagen en een goed 2022! Met nog meer tonnen vermeden CO2-uitstoot, met veel duurzame mobiliteit en vrijheid van bewegen en beleven, samen met z’n allen, op meer of minder afstand, altijd met voldoende ventilatie, inlevende glimlach en uitlevende geest. En tussendoor? RETHINK! REduce, REuse, REcycle, REnew! En (SAFE by) REdesign (for SUSTAINABILITY)!"

In dit magazine onder andere de volgende artikelen: