Bandenspanning

Kies de Beste Band

Lees er meer over bandenspanning op de website van #Kies de Beste Band en #Geefjebandenlucht

Geef je banden elke twee maanden lucht 

en rij veiliger, zuiniger en schoner!

Wie op onvoldoende opgepompte banden rijdt, rijdt onveiliger, verbruikt meer brandstof, maakt meer lawaai en schaadt het milieu. Redenen genoeg om je banden elke twee maanden lucht te geven.

Veiliger

Met goed opgepompte banden heb je meer grip, een kortere remweg, minder kans op een klapband en dus minder kans op ongevallen. Goede banden kunnen levens redden. Controleer daarom elke 2 maanden je banden.

Zuiniger

Een auto die op goed opgepompte banden rijdt, heeft minder energie nodig om op snelheid te komen. Een zachte band heeft een hogere rolweerstand en daardoor sta je als automobilist sneller bij het tankstation. Door regelmatig je banden op te pompen kun je ieder jaar tot wel €100,- besparen.

Schoner

Wie op onvoldoende gespannen banden rijdt, verbruikt meer brandstof dan nodig is en verslijt veel sneller een set banden. Dat is vervelend voor jou en schadelijk voor het milieu. Door regelmatig je banden op te pompen, voorkom je onnodig brandstofverbruik en gaan je banden langer mee.

Stiller

Het lawaai van een voorbijrijdende auto bestaat voor 95% uit het geluid van de rollende banden en voor 5% uit het geluid van de motor. Het geluid wordt alleen maar luider naarmate je banden zachter worden. Door je banden eens per twee maanden op te pompen, maken ze een stuk minder herrie.

Webapplicatie watismijnbandenspanning.nl

Automobilisten die regelmatig hun banden lucht geven, rijden veiliger, zuiniger, schoner en stiller. Toch checkt drie op de tien Nederlandse automobilisten nooit de bandenspanning. Onder meer omdat ze de juiste bandenspanning niet weten. Via watismijnbandenspanning.nl kunnen automobilisten eenvoudig checken wat voor hun auto de juiste bandenspanning is.

Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat meer dan twee derde van de auto's in Nederland rondrijdt met te lage bandenspanning. Automobilisten hebben verschillende redenen om hun banden niet regelmatig op te pompen. Zo geeft de helft van de 'niet-bandenoppompers' aan dat de garage dat voor hen doet (51%) of er simpelweg niet aan te denken (50%). Ook zegt ruim een derde (41%) de juiste bandenspanning niet te weten. Om die automobilisten op weg te helpen, ontwikkelde het programma Kies de Beste Band in samenwerking met bandenproducent Vredestein de webapplicatie watismijnbandenspanning.nl.

Check eenvoudig de juiste bandenspanning

Op watismijnbandenspanning.nl kun je eenvoudig checken wat de juiste bandenspanning voor jouw auto is. Hiervoor voer je het kenteken van je auto in en selecteer je de juiste bandenmaat. Daarna komt in beeld welke spanning jouw autobanden moeten hebben. Ook biedt de website een agenda-alert. Hiermee kun krijg je elke twee maanden een herinnering, zodat je weet dat het tijd is om je banden te controleren en lucht te geven.

Vind een betrouwbare bandenpomp in de buurt

#KiesdeBesteBand heeft de website vindbandenpomp.nl gelanceerd. Daar vind je betrouwbare bandenpompen in de buurt en zie je waar het gebruik ervan wel of niet gratis is. Alle bandenpompen die op deze website staan vermeld worden geijkt en onderhouden. www.vindbandenpomp.nl