Voorkom onnodige bandenslijtage

Bandenslijtage voorkomen? Rijgedrag is de belangrijkste factor

De bandenspanning, remmen, accelereren en te sportief door de bocht gaan zijn zeer bepalend voor het slijten van banden

De wrijving tussen het wegdek en de banden van een rijdende auto zorgt voor de grip waardoor de auto op de weg blijft. Dat is dus essentieel voor onze veiligheid. Gevolg is wel dat zowel de band als het wegdek slijten. Bandenproducenten doen onderzoek om de slijtvast-heid van een band te verbeteren, maar dat is een balans tussen alle eigenschappen waar een band aan moet voldoen. En de belangrijkste factor om slijtage te verminderen is ons gedrag, het rijgedrag van de automobilist en de controle van de bandenspanning.

Heeft u de online campagne gezien? Cor legt per onderwerp precies uit hoe het zit met banden en het voorkomen van onnodige slijtage.

Lege Band

Voorkom onnodige slijtage van banden. Dat is goed voor de veiligheid op de wegen, voor uw portemonnee én voor ons milieu! Cor legt uit dat een onjuiste bandenspanning - te hard of  te weinig opgepompte banden - ervoor zorgt dat banden onnodig snel slijten. De tip: controleer iedere twee maanden de bandenspanning.

Deze boodschap ook delen? Download 'm hier.

Piepende banden

Voorkom onnodige slijtage van banden. Dat is goed voor de veiligheid op de wegen, voor uw portemonnee én voor ons milieu! Cor legt uit dat rijstijl en onnodig hard remmen ervoor zorgen dat banden onnodig snel slijten. 

Deze boodschap ook delen? Download 'm hier.

Door de bocht scheuren

Voorkom onnodige slijtage van banden. Dat is goed voor de veiligheid op de wegen, voor uw portemonnee én voor ons milieu! Cor legt uit dat rijstijl en door bochten scheuren ervoor zorgen dat banden onnodig snel slijten. 

Deze boodschap ook delen? Download 'm hier.

Racen zonder baan

Voorkom onnodige slijtage van banden. Dat is goed voor de veiligheid op de wegen, voor uw portemonnee én voor ons milieu! Cor legt uit dat snel optrekken ervoor zorgt dat banden onnodig snel slijten.

Deze boodschap ook delen? Download 'm hier.

 

Controleer iedere 2 maanden de bandenspanning

Voorkom onnodige slijtage van banden. Dat is goed voor de veiligheid op de wegen, voor uw portemonnee én voor ons milieu! Cor legt uit dat rijden op banden met de juiste bandenspanning voorkomt dat banden onnodig snel slijten. Controleer dus iedere 2 maanden de bandenspanning.