Kies de beste band

Campagne zet in op groter bandenbewustzijn

Kiezen voor betere én goed opgepompte banden is veiliger, zuiniger en stiller. Toch zijn banden voor veel automobilisten “low interest”. Tijdens de AutoRAI op woensdag 22 april 2015 is daarom een groot aantal stakeholders uit de bandenbranche de publiekscampagne Kies de Beste Band gestart om consumenten en retail te helpen bij het kiezen van de best mogelijke autoband. Doel van deze publiekscampagne is het bandenbewustzijn bij de Nederlandse automobilist te vergroten. 

Goed nieuws: De overheidscampagne Kies de Beste Band krijgt in ieder geval ook tot en met 2024 een vervolg. Kees van Oostenrijk: "Het is belangrijk dat we aandacht blijven besteden aan bandenbewustzijn. Dankzij de voortzetting van deze campagne kunnen we als branche gezamenlijk onderzoek blijven doen naar het bandengebruik en het bandenbewustzijn verhogen. Dat is nodig, want zo'n 60 procent van de Nederlandse automobilisten rijdt nog steeds op banden die niet goed op spanning zijn. Gebruik van de juiste band op de juiste bandenspanning zorgt ervoor dat er minder CO2 wordt uitgestoten en dat banden langer meegaan. Check dus minimaal een keer per twee maanden je bandenspanning"

We zitten graag in onze auto. We letten bij de aanschaf dan ook niet alleen op de kosten maar ook op het merk, het model, de kleur en de accessoires. Gek genoeg vergeten we hierbij vaak de vier belangrijkste onderdelen van de auto: de banden. Zij zijn het enige contact van je auto met de weg en bepalen voor een groot deel de prestaties van je auto. Kiezen voor betere én goed opgepompte banden is veiliger, zuiniger, schoner en stiller.

Lees meer op de website van Kies de Beste Band

Bandenbewustzijn vergroten

Het doel van de campagne 'Kies de beste band' is om het kwaliteitsbesef van banden bij de automobilist te vergroten. Er wordt niet alleen verwezen naar het bandenlabel, maar ook naar bandentesten die de overige prestatiecriteria beoordelen. De automobilist wordt geadviseerd een bandenspecialist te raadplegen om de beste band voor zijn auto te kiezen en bandenspanning en beschadigingen van de banden regelmatig te (laten) controleren. De website www.kiesdebesteband.nl bevat tips, factsheets en een animatie om automobilisten te helpen bij het onderhouden en kiezen van de beste band. In de communicatie wordt ook aandacht besteed aan de wijze waarop de branche milieubewust met gebruikte autobanden omgaat.

Veiliger, zuiniger en stiller rijden met de beste band

Kiezen voor betere en goed opgepompte banden is veiliger, omdat ze de remweg aanzienlijk verkorten. Het is zuiniger, omdat het branstofkosten bespaart en stiller, omdat ze voor een stuk minder geluidsoverlast zorgen.

 Lees hier meer over de volgende onderwerpen: