Bandenlabel

Kies de Beste Band

Lees er meer over het bandenlabel op de website van #Kies de Beste Band

CHECK BIJ AANSCHAF HET BANDENLABEL

Op het Europese bandenlabel, dat verplicht op elke nieuwe band zit, vind je rechts de score voor de grip op nat wegdek. Dit is een indicatie hoe veilig de band is en geeft de remweg weer van 80km/u naar stilstand. Met een band van klasse A is je remweg maar liefst tot 18 meter korter dan met een band van klasse F. Naast het bandenlabel zijn op internet verschillende tests te vinden die banden op nog meer punten beoordelen. Ook kan de bandenspecialist je helpen bij je keuze.

PER 1 MEI 2021 IS HET NIEUWE BANDENLABEL VAN KRACHT

Het vernieuwde bandenlabel is het gevolg van een nieuwe Europese Verordening. Achterliggende gedachte is dat consumenten die betere informatie krijgen, kiezen voor een zuinigere, stillere en veiligere band en zo bijdragen aan de verlaging van de uitstoot van broeikasgassen en de geluidsoverlast in de vervoerssector en tegelijkertijd de verkeersveiligheid verhogen.

Belangrijkste wijzigingen:
Hieronder staan de meest in het oog springende, visuele wijzigingen van het nieuwe bandenlabel, vastgelegd in de EU-verordening 2020/740.
  • Brandstofefficiency en ‘wet grip’ hebben elk nog vijf klassen (A-E). De onderliggende labelwaarden zijn niet aangescherpt ten opzichte van het oude label.
  • De QR-code (rechtsboven op het label) is een koppeling naar een openbare, Europese productdatabase (EPREL) met productinformatie.
  • Winter- en vierseizoenenbanden met het sneeuwvloksymbool krijgen een bandenlabel waarop dit symbool staat afgebeeld.
  • De labelwaarde van het externe afrolgeluid wordt voortaan aangegeven met de letter A, B of C.

Lees hier alles over het nieuwe bandenlabel en wat de invoering hiervan inhoud voor de professionals die banden produceren of verkopen.

Download het Dossier bandenlabel