Overige toepassingen

Recycling van autobanden in overige toepassingen

Ook in toepassingen als sportvelden, speeltuinen en koematten worden granulaat van oude banden gebruikt.

Sportvelden - vermenging met kunststof op sportvelden

Rubbergranulaat wordt gebruikt als instrooimateriaal  in kunstgrasvelden voor voetbal, hockey, tennis, rugby, honkbal en golfafslagplaatsen. Maar ook beoefenaars van andere sporten profiteren van de eigenschappen van rubber. Rubber heeft uitstekende eigenschappen om gebruikt te worden als vloer voor fitnessruimtes, ballet- en dansruimtes, sport- of gymzalen. De vloeren hebben uitstekende valdempende eigenschappen en vangen trillingen op van bijvoorbeeld powerplates en gewichten. Op atletiekbanen en hardcourt tennisbanen wordt rubber vaak vermengd met polyurethaan. Hierdoor krijgen ook deze sportvelden een goede vering.

Recycling - sportvelden

Speeltuinen - veilige ondervloeren in speeltuinen

Speeltuinen zijn gebonden aan strenge  eisen. Daarbij staat veiligheid voorop. Spelende kinderen vallen soms. Een speeltuin met een ondervloer van rubbergranulaat vermindert ernstige gevolgen van valpartijen. Ook veiligheidstegels van rubbergranulaat waarborgen de veiligheid van de kinderen in speeltuinen. Daarnaast kunnen ook speeltoestellen van rubbergranulaat worden gemaakt. Het gebruik van rubbergranulaat afkomstig van oude banden maakt speeltuinen niet alleen een stuk veiliger, maar ook nog eens duurzaam!

Recycling - speeltuinen

Koematten - rubber in matrassen voor koeien

Ook in de veeteelt vindt rubbergranulaat zijn opmars door de verwerking van rubber in koematten/stalmatten. De rubber matten geven het vee een comfortabele en behaaglijke ligplaats en bevorderen de gezondheid van de koe. Het rubber heeft een dempende werking, het is zacht en geeft de mat een lange levensduur. Een koemat gemaakt van rubbergranulaat is een prima alternatief voor reguliere matrassen.

Recycling - koematten