Recycling

Oude banden, nieuw leven

RecyBEM streeft naar een milieubewuste en milieuvriendelijke verwerking van oude banden. We staan dan ook voor een zo hoogwaardig mogelijke verwerking van autobanden.

Materiaalhergebruik door recycling van oude banden

Het grootste deel van de ingezamelde banden wordt gerecycled, tussen de zestig en zeventig procent. Van alle ingezamelde autobanden recyclen we jaarlijks tussen de 38.000 en 44.000 ton in een milieuvriendelijke vorm, doordat onze gecertificeerde recyclers ze verwerken tot rubbergranulaat. De afgedankte autobanden worden omgezet in een nieuw product.

Een nieuw leven voor jaarlijks ruim vijf miljoen autobanden

Door de eigenschappen van rubber, zoals de elasticiteit en de duurzaamheid, wordt het rubbergranulaat van gerecyclede autobanden als grondstof in tal van toepassingen gebruikt. U kunt rubbergranulaat dan ook tegenkomen op verschillende plekken bij u in de buurt. Bijvoorbeeld op bouw- en constructieplaatsen, zoals in geluidsisolatie en bewegingsdempers in hoge gebouwen. In weg- en waterbouw, zoals een dempende laag onder een tramrails en treinrails voering. In veehouderijen waar ze rubber in de voering van koematten gebruiken en in kunstgrasvelden als instrooimateriaal. Rubbergranulaat wordt ook gebruikt in veiligheids- en beschermingssystemen, zoals in veiligheidstegels, speeltuintegels, daktegels, terrastegels, gallerijtegels, markeringstegels en signaleringstegels. En wat denkt u van schoenen, tassen, riemen, agenda´s, etuis of bijvoorbeeld relatiegeschenken. De mogelijkheden voor het gebruik van grondstoffen uit oude banden zijn dus talrijk en leiden tot win-winsituaties.

Meer informatie over toepassingen van rubbergranulaat: