Hergebruik

Oude banden, nieuw leven

Hergebruik geeft gebruikte banden een tweede leven. Ingezamelde waardebanden komen in aanmerking voor hergebruik als zij opnieuw gebruikt kunnen worden voor het oorspronkelijke doel waarvoor ze geproduceerd zijn.

De afgedankte banden worden opnieuw gebruikt als band, omdat ze technisch én economisch geschikt zijn voor hergebruik. Vijfentwintig tot vijfendertig procent van de ingezamelde banden komt in aanmerking voor producthergebruik. Na recycling is hergebruik hiermee de grootste verwerkingsmethode in het RecyBEM-systeem.

Een nieuw leven voor jaarlijks twee miljoen autobanden

Jaarlijks zorgen onze RecyBEM-gecertificeerde inzamelaars ervoor dat bijna twee miljoen ingezamelde banden een nieuw leven als band krijgen, als occasionband of door loopvlakvernieuwing. Naast deze waardebanden zijn er ook schrotbanden die worden hergebruikt. Een klein deel van onze ingezamelde banden krijgt een alternatieve bestemming, doordat onze inzamelaars deze schrotbanden afvoeren voor gebruik in weg- en waterbouw, als kuilbanden bij de veehouderij of als stootbanden op kartbanen. Ook deze alternatieve toepassingen verlengen de levensduur van een ingezamelde band, zonder dat de band bewerkt wordt.

Meer informatie over producthergebruik (hergebruik van waardebanden):

Ook schrotbanden kunnen hergebruikt worden. Meer informatie over alternatieve bestemmingen voor oude banden: