Loopvlakvernieuwing

Een verlengt leven als band

Als het loopvlak van een gebruikte band versleten is, terwijl het karkas zijn volledige potentieel behouden heeft, kan het loopvlak worden vernieuwd.

Onze inzamelaars sorteren de banden zorgvuldig en controleren of het karkas van de ingezamelde banden onbeschadigd is, voordat ze in aanmerking komen voor loopvlakvernieuwing. Met behulp van speciale werktuigen wordt het versleten loopvlak eerst van de band afgeschuurd. Het fabricageproces is vervolgens identiek aan dat van nieuwe banden.

Forse CO₂-besparing

Loopvlakvernieuwing is een goede manier om de levensduur van de band te verlengen. De grondstoffen die in de oorspronkelijke band zijn verwerkt worden maximaal benut en er is een stuk minder energie nodig om een vernieuwde band te maken. Daarom leidt loopvlakvernieuwing tot een forse CO₂-emissiebesparing. Deze verwerkingsmethode is echter beperkt toepasbaar door strenge eisen aan het karkas van de hergebruikte band. Loopvlakvernieuwing vindt niet plaats in Nederland, maar wel in andere landen, zowel binnen als buiten Europa.