Kunstprojecten

Kunst met autobanden

Kunstenaars tonen steeds vaker interesse in het gebruik van autobanden in kunstzinnige uitingen. RecyBEM ondersteunt diverse kunstenaars bij de totstandkoming van hun ontwerp. Want met creatief denken kom je tot verrassende producten.

Rehearsing Revolution

Autobanden zijn inspirerend. Dat bleek wel in het kunstproject Rehearsing Revolution. Hierin analyseerden de Authentic Boys het revolutionaire potentieel van leerlingen van Rotterdamse scholen. Het decor van onze autobanden was een ware kunstervaring die leerlingen stimuleerden om creatief te denken.

Een boom van autobanden

Een bekender kunstobject van oude banden is de rubberboom van grafisch ontwerper Marc ter Horst. Hij ontwierp de boom in het kader van Make a forest dat wereldwijd bewustzijn rondom duurzaam bosbeheer stimuleert. Marc ter Horst ontwierp een boom van gebruikte autobanden. De rubberboom staat voor een referentie van product (autoband) naar de bron (natuur). Het ontwerp van de rubberboom combineert op een kunstzinnige manier de band met het milieu. De Rubberboom is geëxposeerd in een kunstmatig bos tijdens de Dutch Design Week, een jaarlijks (inter)nationaal vermaard designfestival in Eindhoven. De kunstboom bleek een regelrechte blikvanger!